XboxAchievements Got a news tip? tips@ps3t.org
Username
Password
 

Go Back   PlaystationTrophies.org > PS3 Games > Disc-Based PS3 Games > U (PS3) > Uncharted 3: Drake's Deception

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 04-09-2012, 06:12 PM   #1 (permalink)
 
watsittou's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: Mississauga, Ontario
Posts: 458
Default Does anyone else have trouble with their Ps3 not reading this game?

I bought a brand new copy of Uncharted 3 few days ago.

For some reason, the game doesn't start up in my ps3.

I had previously bought a used copy of the Uncharted 3 game and I thought maybe since it's a used copy that's why my ps3 is having trouble reading the disc.

But even with the new copy of the game, the ps3 cannot read the disc and is unable to load the game when I insert it into the ps3.

All my other games work perfectly on my ps3 and it is in working condition.

I was able to play Uncharted 1 and 2 previously on the same ps3 but I don't know why the Uncharted 3 won't work.

My ps3 has 55 GB of HDD space and I have my ps3 connected to an HDMI cable.

The ps3 turns on properly and I am able to access the XMB menu, but when I insert the Uncharted 3 disc, the ps3 tries reading it, but it cannot load the game onto the screen.

All the other games load properly.

I have the latest version of the PS3 update installed onto my ps3 and my PS3 display settings are set to "automatic".

Can anyone please advise me as to what I should do or if they have experienced the same problem?

This really sucks as I was so looking forward to playing this game.
__________________


Favourite Platinums: [ 3 and Vegas] [Just Cause 2] [Uncharted 2] [AC Revelations]

Proudest Platinum: Skyrim & Just Cause 2
|| Life is just another Game. || Hire me for your web design projects: http://torontoimc.com
watsittou is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2012, 06:21 PM   #2 (permalink)
 
TheNukes's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: In front of the TV
Posts: 3,486

Awards Showcase Bronzer Than Nothing   PS3T's 5th Birthday Game Night Series   I Beat the Staff Too!!!!   2,500 Posts   THL Season 1 - Close But No Cigar   Call of Duty 4 Birthday   Community Gaming Event Silver   Bronze Submission   Helping Hand   Maximum Clubs Top 5   Rockets Must Have Died
Total Awards: 11 (more» ...)
Default

The problem has been around since game launch just google it to see how widespread it is. Try delete everything related to the game so save data/game data (there might be multiple icons in the data folder so get them all) and launch it up but this time don't accept the patch and stay offline.

The other issue might be that your ps3 blu-ray drive has problems reading dual layer discs, some games might work like you mention but they are not using those discs most likely. If you have access to Killzone 3 or Resistance 3 you can use them to test.
__________________

Last edited by TheNukes; 04-09-2012 at 06:36 PM.
TheNukes is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2012, 07:03 PM   #3 (permalink)
 
watsittou's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: Mississauga, Ontario
Posts: 458
Default

It wont even load the game screen so i havent been able to even access the game menu or anything to enable any updates.

How would i fix this dual layer disc problem?

I dont have killzone 3 or the other one?
__________________


Favourite Platinums: [ 3 and Vegas] [Just Cause 2] [Uncharted 2] [AC Revelations]

Proudest Platinum: Skyrim & Just Cause 2
|| Life is just another Game. || Hire me for your web design projects: http://torontoimc.com
watsittou is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2012, 07:05 PM   #4 (permalink)
 
privatetoast's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: Colorado
Posts: 1,329

Awards Showcase First PS4 Game Nights   THL Season 5 - Cross-site Competition Champions   Bronzer Than Nothing   PS3T's 5th Birthday Game Night Series   I Beat the Staff Too!!!!   Word of Mouth - Bronze   Community Gaming Event Gold   Gold Submission   Call of Duty 4 Birthday   1,000 Posts   Maximum Clubs Top 5   Bronze Trophy Guide Submitter
Total Awards: 12 (more» ...)
Default

I was having a similar issue with the game not loading properly a few weeks back. I'd insert the disc and get an endless spinning ring on the bottom right corner of the screen (and whenever I tried quitting from the XMB, the system would automatically restart).

Thankfully, deleting all of the Game Data Utility folders related to this game did the trick. I then loaded up the game, re-downloaded the latest patch, and it's been running and loading smoothly ever since.
__________________
privatetoast is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2012, 07:12 PM   #5 (permalink)
 
TheNukes's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: In front of the TV
Posts: 3,486

Awards Showcase Bronzer Than Nothing   PS3T's 5th Birthday Game Night Series   I Beat the Staff Too!!!!   2,500 Posts   THL Season 1 - Close But No Cigar   Call of Duty 4 Birthday   Community Gaming Event Silver   Bronze Submission   Helping Hand   Maximum Clubs Top 5   Rockets Must Have Died
Total Awards: 11 (more» ...)
Default

Quote:
Originally Posted by privatetoast View Post
I was having a similar issue with the game not loading properly a few weeks back. I'd insert the disc and get an endless spinning ring on the bottom right corner of the screen (and whenever I tried quitting from the XMB, the system would automatically restart).

Thankfully, deleting all of the Game Data Utility folders related to this game did the trick. I then loaded up the game, re-downloaded the latest patch, and it's been running and loading smoothly ever since.
I think your issue is different since it sounds like your disc actually loads on the XMB to begin with, his disc won't show up. I assume this since he says he hasn't received pop ups for updates to the game and that would be the first thing to come up.

Some other dual layer discs include Metal Gear Solid 4, God of War 3, Final Fantasy XIII. If there is a place you can rent one of these games to confirm the problem would be the best way to proceed before you attempt any repairs. If that is indeed the issue the only way you can fix it is to replace the lens thru Sony or a third party.
__________________

Last edited by TheNukes; 04-09-2012 at 07:25 PM.
TheNukes is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2012, 07:19 PM   #6 (permalink)
 
watsittou's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: Mississauga, Ontario
Posts: 458
Default

Yes it wont even start from xmb as i cant load so theres no way i have installed any updates to it. I contacted sony but havent heard back yet. Apparenly its a big problem with the game.
__________________


Favourite Platinums: [ 3 and Vegas] [Just Cause 2] [Uncharted 2] [AC Revelations]

Proudest Platinum: Skyrim & Just Cause 2
|| Life is just another Game. || Hire me for your web design projects: http://torontoimc.com
watsittou is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2012, 07:22 PM   #7 (permalink)
 
TheNukes's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: In front of the TV
Posts: 3,486

Awards Showcase Bronzer Than Nothing   PS3T's 5th Birthday Game Night Series   I Beat the Staff Too!!!!   2,500 Posts   THL Season 1 - Close But No Cigar   Call of Duty 4 Birthday   Community Gaming Event Silver   Bronze Submission   Helping Hand   Maximum Clubs Top 5   Rockets Must Have Died
Total Awards: 11 (more» ...)
Default

Quote:
Originally Posted by watsittou View Post
Yes it wont even start from xmb as i cant load so theres no way i have installed any updates to it. I contacted sony but havent heard back yet. Apparenly its a big problem with the game.
I updated my above post with some more dual-layer games you can test with in case you didnt catch it before your reply. If your in North America then call them, email back and forth is mostly useless and will take you forever. If your in another region there might still be a number for you to call so look into it.

Again its best if you can test it first to make sure, Sony will just run you through a couple useless tests and then tell you to send it in. Repairs are not cheap unless your still under warranty then by all means do it.
__________________

Last edited by TheNukes; 04-09-2012 at 07:24 PM.
TheNukes is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2012, 07:27 PM   #8 (permalink)
 
watsittou's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: Mississauga, Ontario
Posts: 458
Default

Quote:
Originally Posted by TheNukes View Post
I updated my above post with some more dual-layer games you can test with in case you didnt catch it before your reply. If your in North America then call them, email back and forth is mostly useless and will take you forever. If your in another region there might still be a number for you to call so look into it.

Again its best if you can test it first to make sure, Sony will just run you through a couple useless tests and then tell you to send it in. Repairs are not cheap unless your still under warranty then by all means do it.
Metal gear solid worked fine for me. So dont know really.
__________________


Favourite Platinums: [ 3 and Vegas] [Just Cause 2] [Uncharted 2] [AC Revelations]

Proudest Platinum: Skyrim & Just Cause 2
|| Life is just another Game. || Hire me for your web design projects: http://torontoimc.com
watsittou is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2012, 07:27 PM   #9 (permalink)
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 904
Default

I remember a topic about this issue on the naughty dog forums. They was trying to get to the bottom of the problem. They was asking if people in the usa would consider sending there ps3 into them for them to run some tests.

Please read if: spinning ring, disk not reading, U3 stops working | PlayStation® Community Forums
__________________

I Don't Accept Blank Friend Requests!!!
Looking for uk Uncharted3 players to join my clan, if interested please pm me. You won't be dissapointed
dazg is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2012, 11:10 PM   #10 (permalink)
 
watsittou's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: Mississauga, Ontario
Posts: 458
Default

Quote:
Originally Posted by dazg View Post
I remember a topic about this issue on the naughty dog forums. They was trying to get to the bottom of the problem. They was asking if people in the usa would consider sending there ps3 into them for them to run some tests.

Please read if: spinning ring, disk not reading, U3 stops working | PlayStation® Community Forums
thanks i live in canad...dont think i can send it in. Sucks big time tho
.
__________________


Favourite Platinums: [ 3 and Vegas] [Just Cause 2] [Uncharted 2] [AC Revelations]

Proudest Platinum: Skyrim & Just Cause 2
|| Life is just another Game. || Hire me for your web design projects: http://torontoimc.com
watsittou is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT. The time now is 03:04 AM.