XboxAchievements Got a news tip? tips@ps3t.org
Username
Password
 

Go Back   PlaystationTrophies.org > > > >

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 07-08-2011, 07:09 PM   #1
DeathClock
 
DeathClock's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: EnglandLand
Posts: 401
Send a message via MSN to DeathClock

Awards Showcase Community Gaming Event Bronze
Total Awards: 1 (more» ...)
Default Changing your Black Ops Strict/Moderate NAT Type to OPEN

So recently, I read a topic on this forum regarding issues of people having problems connecting to a friend in Zombies, not finding games etc in Black Ops. This mainly occurs because of your NAT type. You can check your NAT type in the Multiplayer menu on the bottom right.

To be honest, I had no clue how to fix my NAT. I couldn't join half of my friends in zombies. Kept getting "Session not available" messages. I found out largely thanks to k1ll1ng5pr33 who commented on one of the threads about port forwarding and provided an extremely useful link! Which is here:

Ports listed by application. - PortForward.com

You'll need to navigate "PS3 Call of Duty - Black Ops", not the PC version listed as just "Call of Duty - Black Ops". After clicking that, navigate down to your router and it's type. Then you'll come to an advertisement page. I didn't notice it was an advertisement at first and ended up downloading the software. On the top right corner of the webpage click the skip advertisement link.

After that, follow the on screen instructions. You'll need to type your internal IP address in your browser navigation bar. To find out your IP, Click Start -> Run.

Type "cmd" in the box, and in the command prompt that opens, type "ipconfig". A list of information will follow. The IP written next to "Default Gateway" is the one you must enter into your browser. After you've done that, refer back to the webpage regarding the port forwarding settings you opened. You need to know your Username and Admin password for your router to access the port forwarding settings.

At some point, you'll need to enter your PS3's IP address while configuring the settings. This can be listed as "Device IP Address", and other names. To know this, open your PS3 and go to -> Network settings -> Internet Connection Status -> IP address.

After you've done it all, Save your settings. Open up your PS3, open Black Ops, go to Multiplayer and you should have an OPEN Nat type.
__________________
"A name means nothing on the battlefield, after a week no one has a name" - Snake & Big Boss"


Completed Trophies:
Black Ops ~ Modern Warfare 2 ~ World at War ~ Uncharted 2 ~ Red Dead Redemption

Top 3 PS3 Games:
Metal Gear Solid 4 ~ Red Dead Redemption ~ Battlefield 3

Last edited by DeathClock; 07-09-2011 at 11:32 AM.
DeathClock is offline   Reply With Quote
Old 07-19-2011, 07:01 PM   #2
specialmax
 
specialmax's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 42
Default

Is this the same 4 WaW and cod4 cause I hve problems connecting with friends there
__________________
specialmax is offline   Reply With Quote
Old 07-19-2011, 08:30 PM   #3
DeathClock
 
DeathClock's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: EnglandLand
Posts: 401
Send a message via MSN to DeathClock

Awards Showcase Community Gaming Event Bronze
Total Awards: 1 (more» ...)
Default

Yup, just that you need to navigate to ''PS3 Call of Duty - World at War'' then and follow the instructions. If there are problems logging into your router, try default passwords like User: admin pass: admin. Worked for me...
__________________
"A name means nothing on the battlefield, after a week no one has a name" - Snake & Big Boss"


Completed Trophies:
Black Ops ~ Modern Warfare 2 ~ World at War ~ Uncharted 2 ~ Red Dead Redemption

Top 3 PS3 Games:
Metal Gear Solid 4 ~ Red Dead Redemption ~ Battlefield 3
DeathClock is offline   Reply With Quote
Old 07-25-2011, 10:36 AM   #4
Shaun-Bhoy-95
 
Shaun-Bhoy-95's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: Scotland
Posts: 7,623

Awards Showcase First PS4 Game Nights   THL Season 4 - Big Ol' Pile of Platinums   5,000 Posts   PS3T's 5th Birthday Game Night Series   Maximum Clubs Top 5   Community Gaming Event Silver   Bronze Submission
Total Awards: 7 (more» ...)
Default

right i need to try try this later today. never had anything except for a strict NAT and i can only connect to a few people on my friends list. Did changing all of that effect anything else on your computer or PS3 or did it just change your NAT?
__________________
Shaun-Bhoy-95 is offline   Reply With Quote
Old 07-25-2011, 10:56 AM   #5
DeathClock
 
DeathClock's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: EnglandLand
Posts: 401
Send a message via MSN to DeathClock

Awards Showcase Community Gaming Event Bronze
Total Awards: 1 (more» ...)
Default

Just my Black Ops NAT, it changed from moderate to open. Now if I'm hosting, anyone can join me. Also I find multiplayer, escpecially zombie games way more quicker
__________________
"A name means nothing on the battlefield, after a week no one has a name" - Snake & Big Boss"


Completed Trophies:
Black Ops ~ Modern Warfare 2 ~ World at War ~ Uncharted 2 ~ Red Dead Redemption

Top 3 PS3 Games:
Metal Gear Solid 4 ~ Red Dead Redemption ~ Battlefield 3

Last edited by DeathClock; 07-25-2011 at 10:57 AM.
DeathClock is offline   Reply With Quote
Old 07-26-2011, 10:17 AM   #6
ZOLANTON
 
ZOLANTON's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: GREECE
Posts: 6,186

Awards Showcase THL Season 5 - Cross-site Competition Champions   The Silver Lining   THL Season 4 - Big Ol' Pile of Platinums   Word of Mouth - Bronze   THL Season 1 - Close But No Cigar   5,000 Posts   Call of Duty 4 Birthday   Community Gaming Event Silver   Rockets Must Have Died   A+ Thread Award   Bronze Submission   Bright Idea!
Total Awards: 12 (more» ...)
Default

Hello people I cannot download the latest patch for Black Ops. If I do this will I solve the problem?
__________________




Gone to the army! I'll be fully back at August of 2015 when I am done with it. I may pop in a few times in the site if there is Internet connection near the barracks as well as when I am on leave for a couple of days and I get back home. Talk to you soon!
ZOLANTON is offline   Reply With Quote
Old 07-26-2011, 11:40 AM   #7
Crippldogg
 
Join Date: Sep 2009
Location: Virginia
Posts: 367
Default

Just put your router in DMZ for your PS3. This will open all ports and you should have NAT type Open
Crippldogg is offline   Reply With Quote
Old 07-26-2011, 05:12 PM   #8
OLIVERMC97
Banned
 
Join Date: Jan 2011
Location: British Overseas Territories
Posts: 6,546
Send a message via MSN to OLIVERMC97

Awards Showcase Battlefield 3 Squad Tournament Champion   Word of Mouth - Gold   Community Gaming Event Gold   5,000 Posts   A+ Thread Award   Bronze Road Map Submitter   Helping Hand   Bronze Trophy Guide Submitter   Bronze Submission
Total Awards: 9 (more» ...)
Default

Quote:
Originally Posted by ZOLANTON View Post
Hello people I cannot download the latest patch for Black Ops. If I do this will I solve the problem?
I doubt it

Quote:
Originally Posted by Crippldogg View Post
Just put your router in DMZ for your PS3. This will open all ports and you should have NAT type Open
It just makes me not able to log in...
OLIVERMC97 is offline   Reply With Quote
Old 07-06-2012, 08:26 AM   #9
Metalas
 
Metalas's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Greece, Thessaloniki
Posts: 62
Send a message via MSN to Metalas
Default

How can I put my PS3 at DMZ?
__________________
Metalas is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT. The time now is 05:07 AM.